Rólunk

Tanai György vagyok. 2014 óta foglalkozom azzal, hogy külföldről Magyarországra hozok autókat itthoni forgalomba helyezés céljával. Néhány év alatt közel 100 autó fordult meg a kezeim között. A kereskedéshez kevés, tapasztalatszerzésnek viszont számottevő.

Egy idő után műkedvelővé váltam. Azzal kezdtem el foglalkozni, ami megmozgatta a fantáziámat. Alapvetően nem kötődöm tárgyakhoz, de ha autókról van szó, akkor ha megtetszik valami, muszáj kipróbálnom. Így kezdődött a kapcsolatom a Mazda MX5-tel is.

Hallottam róla már korábban is, persze! Hisz legendás japán autó, ma már a negyedik generációját éli, és az 1989-es megjelenése óta több mint egymillió példányt adtak el belőle. Ezzel még a Guinness-rekordok könyve szerint is a világ legnépszerűbb roadstere.

Itthon is pezsgő klubélet van a márka mögött, de én Olaszországban, a napsütötte Genovában szerettem bele az MX5-be. Ott a Ligur-tenger partján olyan mutatósak voltak ezek a kis roadsterek, hogy egyből tudtam, nem nyugszom nélkülük.

Igazi sportos, bulizós járgány, mindenhol megnézik, ahol nyitott tetővel hagyod. Sokszor csak nézelődnek mellette, aztán ha meglátják, hogy nálad a kulcs, rád mosolyognak. És abban a mosolyban minden benne van: ezzel a kocsival mások álmait is éled.

Azt vallom, hogy ezt az érzést legalább egyszer mindenkinek meg kell tapasztalnia. Lehajtod a tetőt, felveszed a napszemüveget, élvezed a napsütést, a hűsítő szelet, a pontos váltót, a lendületes motort, a búgó hangját és a kíváncsi tekinteteket a pirosnál…

Mazda MX5. Legenda. Életérzés. Kaland. Garantálom.

Tanai György

Éld át az MX5-élményt, bérelj autót most!
Bérlek